Mijn Reis Door Duistere Kanten

Vandaag deel ik, Ilona, graag mijn reis met jou, een reis door de duistere kanten van mijn leven.

Deze reis was doordrenkt met gevoelens van niet goed genoeg zijn, angst en haat richting mezelf. Toch vond ik uiteindelijk het pad terug naar het licht en mijn ware zelf.

Gebeurtenissen in mijn leven deden me geloven dat ik niet goed genoeg was, versterkt door diepgewortelde overtuigingen en patronen die ik had ontwikkeld.

De reis door duistere kanten

Toen ik 9 jaar oud was, gingen mijn ouders scheiden. Hun constante ruzies lieten mij geloven dat ik de oorzaak was van hun problemen. Wat een ‘failure’ in hun ogen was, werd een ‘failure’ in mijn ogen, wat mijn zelfbeeld lang beïnvloedde.

Later werd ik verliefd op de vader van mijn zoon. Onze relatie ontwikkelde zich snel: we kochten een huis, trouwden en kregen een zoon. Als moeder voelde ik in eerste instantie weinig van de vreugde die ik had verwacht: onzekerheid overweldigde mij.

Een ‘zaadje’ van twijfel tijdens mijn zwangerschap zette uiteindelijk onze relatie op losse schroeven. Enkele weken voor de 1e verjaardag van mijn zoon besloten we om uit elkaar te gaan.

Donkerste periode

Eind dertig was ik verwikkeld in een pijnlijke relatie met een van de dierbaarste personen in mijn leven, vol misverstanden en pijn. Ik twijfelde lang of ik de ‘bitch’ was en begon zelfs te geloven dat er iets fundamenteel mis met me was.

Deze periode was de donkerste in mijn leven. De situatie werd onhoudbaar, leidde tot diepe wanhoop en de oude angst om niet goed genoeg te zijn. Uiteindelijk koos ik ervoor om de relatie te verbreken. Op het diepste punt in die donkere periode was mijn zoon de enige die ervoor zorgde dat ik nog overeind bleef.

Mijn zoektocht naar het licht

Mijn zoektocht naar het licht begon met het confronteren van mijn angsten, het durven voelen en het onder ogen zien van mijn trauma, om terug te keren naar de echte Ilona: lief, zorgzaam, enthousiast, eigenwijs en spontaan, met een vrolijke dosis humor.

Stap voor stap vanuit de schaduw terug naar het licht. Weet dat ook jij dit kunt. Mijn reis door de duistere kanten heeft me geleerd dat het mogelijk is om jezelf terug te vinden. Deze ontdekkingstocht door donkere aspecten van mijn leven heeft me sterker gemaakt. Ik wil je graag helpen, als jij dat wil.

Ilona Asmussen
Hypnotherapeut & Human Design Coach